køb en bjælkehytte; hvad skal du være opmærksom på?

 

Du er ved at købe en bjælkehytte, men du aner ikke, hvad du skal kigge efter. Mange spørgsmål dukker op, såsom hvilken træsort jeg skal have, hvilken trætykkelse skal jeg bruge, skal jeg isolere min bjælkehytte og mange flere spørgsmål. I denne blog vil jeg fortælle dig præcis, hvad du skal være opmærksom på, så du kan træffe det rigtige valg.

Dimensionerne
For det første er det meget vigtigt at bestemme, hvor stor bjælkehytten kan eller skal være. De mål, du skal bruge til din bjælkehytte, afhænger af mange faktorer. Så stil dig selv et par vigtige spørgsmål:

Hvor meget plads kan bjælkehytten fylde?
Kan jeg gøre alt, hvad jeg har i tankerne med denne plads? (lager, cykelskur, havekontor, legehus)
Det kan være, at du har en meget rummelig have og ikke uden videre er bundet til en vis størrelse.Har du en lille have, er det meget vigtigt at overveje dette nøje.

Formen
Bjælkehytter fås i mange former. Vil du have en femkantet, oval eller måske en hjørnebjælkehytte for at spare plads? Der er mange forskellige former at vælge imellem. Så tag et godt kig på de forskellige muligheder for at vælge den rigtige form til din bjælkehytte.

Tagets form
Nogle gange er tagets form allerede bestemt, når du vælger formen på din bjælkehytte, men det er ikke altid tilfældet. Find ud af, hvilken slags tag du ønsker. De mest populære typer tage er:

NB! Ønsker du en bjælkehytte med markise eller veranda, står du mindre frit for at vælge tagets form. Derudover kan valget af din tagform begrænse dine muligheder for tagdækning. Herunder kan du se nogle eksempler på de forskellige tage.

Skal du købe en bjælkehytte, kan du vælge mellem forskellige træsorter. De mest kendte og mest almindelige træsorter til en bjælkehytte er:

De mest populære træsorter er fyrretræ og gran. Sørg for at vælge nordeuropæisk fyrre- eller grantræ. Træerne i Nordeuropa vokser langsommere end i f.eks. Sydeuropa. Vækstringene i nordeuropæisk træ er derfor tættere på hinanden, hvilket giver stærkere træ. Læs mere om de forskellige træsorter her.

Træets tykkelse
Det er meget vigtigt at bestemme trætykkelsen. Træets tykkelse påvirker mange faktorer. Som bjælkehyttens robusthed. Jo tykkere træ, jo mere robust er bjælkehytten. Derudover har trætykkelsen også indflydelse på bjælkehyttens isoleringsværdier og holdbarhed. Til visse (tyngre) tagtyper, såsom betontegl, har du også brug for tykkere træ.

Behandling af træet
Bjælkehytter fås i ubehandlet træ og i behandlet træ. Ubehandlet betyder, at træ ikke er blevet imprægneret, bejdset, belagt og/eller malet. Bjælkehytterne med ubehandlet træ er billigere, men det betyder, at du stadig selv skal behandle bjælkehytten. Det anbefales at male eller farve din bjælkehytte, også selvom din bjælkehytte er blevet imprægneret. Dette sikrer en længere levetid for din bjælkehytte. Du kan læse, hvordan du gør det her.

Tagdækning
Alt efter dine valg har du forskellige muligheder for tagbeklædningen af ​​din bjælkehytte. Du kan for eksempel vælge tagshingel, betontegl, ståltegl eller måske tagpap. Vælg bjælkehyttens tagbeklædning bevidst og forhør dig om de forskellige muligheder og varianter. Valget af tagmateriale kan påvirke andre faktorer. Vælger du eksempelvis et rundt tag, er det ikke alle typer tagdækning, der er mulige. Almindeligt udvalgte og udbredte tagbeklædninger er:

Rådgivning er uvurderlig
Som du har læst ovenfor, er der mange muligheder og ting, du skal huske på, når du skal vælge/samle din bjælkehytte. Indhent derfor information fra en specialist, som vil rådgive dig om mulighederne i din situation. Blokhutwinkel.nl i Zutphen har de største bjælkehytter og havehuse showroom / rådgivningscenter i Europa. De rådgiver dig gerne og hjælper dig med at træffe de forskellige valg. Tag et kig på hjemmesiden eller besøg showroomet.

  Du er ved at købe en bjælkehytte, men du aner ikke, hvad du skal kigge efter. Mange spørgsmål dukker op, såsom hvilken træsort jeg skal have, hvilken trætykkelse skal jeg bruge, skal jeg isolere min bjælkehytte og mange flere spørgsmål. I denne blog vil jeg fortælle dig præcis, hvad du skal være opmærksom på,…

Leave a Reply

Your email address will not be published.