Et havesæt lavet af træ, plastik eller smedejern: hvad er forskellen?

 

At sidde ude i haven er endnu pænere af dine egne havemøbler. Sommeren er på vej, og med det smukke vejr vil vi gerne ud. Du kan endelig bruge en masse tid i din have igen og nyde det grønne. Bare du ikke vil bekymre dig om, hvorvidt dit havesæt kan tåle en regnbyge. Havesæt kan laves af forskellige materialer, men hvad er egentlig forskellen? Og hvilket materiale er egnet til altid at efterlade udenfor?

Når du skal købe et nyt havesæt, har du nok at være opmærksom på. Hvilket materiale holder længst? Hvilket er nemmest i forhold til vedligeholdelse og hvilket materiale er det mest holdbare? For du vil ikke have, at dit havesæt falder fra hinanden efter at have været ude i en uge. For at give dig en hånd har vi listet de mest almindelige materialer.

Træ
Du har utallige træsorter. Teaktræ, stilladstræ eller kastanjetræ…. Teaktræ er en smule dyrere, men har den store fordel, at det kan holde til forskellige vejrforhold. Du kan endda efterlade en teak-have udenfor om vinteren! Træ kræver mere vedligeholdelse: Det kan klart anbefales at oliere igen. Det er også lidt sværere at tørre krummer og snavs af. Træ har dog mange fordele. Træ er bæredygtigt og holder derfor længe. På denne måde kan du nyde dine havemøbler ubekymret i lang tid. Et spisebord i træ giver også et varmt, naturligt udtryk i din have. Kort sagt: Træ er et meget sikkert valg, og du kan lade et spisebord af træ stå ude året rundt.

Syntetisk
Plast er et økonomisk valg og har derfor været et populært materiale i mange år og fås i mange typer og stilarter. Den største fordel ved plast er, at det er let at rengøre og let. På denne måde kan du nemt flytte dit havesæt. Desværre er plastik ikke egnet til alle vejrforhold, så rådet er at sætte et plastikhavesæt indenfor om efteråret og vinteren.

smedejern
Smedejern giver din have en nostalgisk karakter. I de senere år er smedejernshavesæt – også kendt som metalhavesæt – blevet mere og mere moderne. Den største fordel ved dette materiale er, at det er vejrbestandigt. Du har brug for et par puder for lidt ekstra komfort. Smedejern havesæt er ofte belagt. Det betyder, at de er forsynet med et ekstra lag, der beskytter materialet. Dette giver dig mulighed for at lade et smedejernshavesæt stå ude hele året rundt, uden at det ruster!

For mere inspiration og den seneste trend indenfor havesæt: tjek vores blog 5x smukke havesæt.

  At sidde ude i haven er endnu pænere af dine egne havemøbler. Sommeren er på vej, og med det smukke vejr vil vi gerne ud. Du kan endelig bruge en masse tid i din have igen og nyde det grønne. Bare du ikke vil bekymre dig om, hvorvidt dit havesæt kan tåle en regnbyge.…

Leave a Reply

Your email address will not be published.